Een beheerder kan het automatisch importeren van Blackboard Collaborate-opnamen in het Videoplatform inschakelen voor alle toekomstige opnamen. Deze handleiding bevat stapsgewijze instructies voor het in- of uitschakelen en beheren van de Blackboard Collaborate-integratie in het Videoplatform.
Het beheermenu voor de Blackboard Collaborate-integratie openen
Integratie met Blackboard Collaborate is toegankelijk via het tabblad Integraties van het Admin Paneel voor beheerders.
- Log in op het Videoplatform als beheerder.
- Klik op het pictogram Hoofdmenu en selecteer Admin Paneel.
- Selecteer Integraties in het navigatiepaneel aan de linkerkant.
- Selecteer onder Selecteer een API om te configureren de optie Videoconferentie - BB Collaborate.
Blackboard Collaborate-integratie implementeren in het Videoplatform
Met de volgende instructies kan een beheerder de Integratie met Blackboard Collaborate inschakelen via het Videoplatform, in het Admin Paneel.
- Log in op het Videoplatform als beheerder en ga naar het beheermenu van de Integratie met Blackboard Collaborate door het bovenstaande gedeelte te volgen.
- Selecteer Blackboard Collaborate-integratie autoriseren om naar een verificatiepagina van Blackboard Collaborate te gaan.
- Neem contact op met uw Blackboard-vertegenwoordiger om uw Client ID en Client Secret te ontvangen.
-
Voer https://us-lti.bbcollab.com in voor uw Client URL en klik op Toestemming geven.
- Keer na afloop terug naar het menu Integraties in het Videoplatform, ververs de browser en open Videoconferentie - BB Collaborate om te bevestigen dat de Blackboard Collaborate-integratie is ingeschakeld.
Instellingen voor de Blackboard Collaborate-integratie configureren
Na de installatie van de Integratie met Blackboard Collaborate voor de Videoplatform-zone kunnen beheerders de activiteit Integratie-instellingen voor Blackboard Collaborate gebruiken om het importgedrag van Blackboard te configureren.
- Selecteer Blackboard Collaborate-integratie inschakelen om de Blackboard-integratie in te schakelen voor de Videoplatform-zone.
- Selecteer Datum van Blackboard Collaborate toestaan in videotitelachtervoegsel om de datum van de opname toe te voegen aan het achtervoegsel van de titel.
- Selecteer Blackboard Collaborate-vergadering automatisch verwijderen na import om de opnamen automatisch uit Blackboard te verwijderen nadat ze met succes zijn geïmporteerd in het Videoplatform-account van de gebruiker.
- Gebruik het veld Standaardmapnaam voor Blackboard Collaborate om de standaardnaam op te geven van de map waarin de Blackboard Collaborate-opnamen van een nieuwe contentmaker worden opgeslagen.
Afzonderlijke gebruikers beheren met de Blackboard Collaborate-integratie
Met de functie Handmatige inschrijving kan een beheerder Blackboard Collaborate-accountgegevens koppelen aan het account van een individuele gebruiker in het Videoplatform en die koppeling beheren. Om Blackboard Collaborate-content te kunnen uploaden, moet het Blackboard Collaborate-account van een individuele gebruiker zijn gekoppeld aan zijn account in het Videoplatform.
- Selecteer Handmatige inschrijving in de activiteit Gebruikersregistratie en mapping.
- Selecteer Gebruiker koppelen om een Blackboard-account te koppelen aan een gebruiker in het Videoplatform. Kies de gewenste gebruiker in het Videoplatform en selecteer vervolgens Ja om de selectie te bevestigen.
- Selecteer Automatische Blackboard Collaborate-import inschakelen voor de gebruiker om automatische uploads vanuit Blackboard toe te staan voor toekomstige Blackboard Collaborate-opnamen.
- Vink Schakel automatische ondertiteling in aan voor de gebruiker om automatische ondertiteling toe te staan voor toekomstige Blackboard Collaborate-opnamen.
- Klik op Opslaan om de wijzigingen vast te leggen.
Zelfinschrijving inschakelen voor geverifieerde gebruikers
Beheerders kunnen opgeven of geverifieerde gebruikers zichzelf mogen inschrijven voor de Blackboard Collaborate-integratie, op basis van hun rol in het Videoplatform.
- Selecteer Zelfinschrijving vanuit de activiteit Gebruikersregistratie en mapping.
- Selecteer Zelfinschrijving door geverifieerde gebruikers inschakelen en selecteer welke rollen zich mogen inschrijven door een van de volgende opties te kiezen:
- IT-managers toestaan zichzelf in te schrijven
- Docenten toestaan zichzelf in te schrijven
- Studenten toestaan zichzelf in te schrijven
- Selecteer Zelfinschrijving uitschakelen om te voorkomen dat gebruikers zich zelf inschrijven voor de Blackboard Collaborate-integratie.
- Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
Bulkinschrijvingsacties gebruiken
Met Bulkinschrijving kunnen beheerders geverifieerde gebruikers inschrijven door een CSV-bestand te uploaden of door de inschrijving handmatig te synchroniseren met de geverifieerde gebruikers van het Videoplatform.
- Selecteer Bulkinschrijving in de activiteit Gebruikersregistratie en mapping.
- Selecteer Blackboard Collaborate-gebruikerstoewijzing uploaden om een CSV-bestand te uploaden met de basisgegevens die nodig zijn om een Videoplatform-account toe te wijzen aan het juiste Blackboard-account.
- Selecteer Handmatige synchronisatie uitvoeren om alle geverifieerde gebruikers in het Videoplatform in te schrijven op basis van hun rol in de Blackboard Collaborate-integratie.
Automatische inschrijving inschakelen voor geverifieerde gebruikers
Beheerders kunnen ook automatische inschrijving inschakelen voor alle geverifieerde Blackboard Collaborate-gebruikers of voor specifieke Videoplatform-accounts. Zodra deze is ingeschakeld, verschijnen gebruikers in de handmatige lijst zodra ze een BB Collaborate-vergadering aanmaken of bijwonen.
- Selecteer Automatische inschrijving uit de activiteit Gebruikersregistratie en mapping.
- Selecteer Schakel automatisch importeren en het inrichten van gebruikersaccounts in om de automatische inschrijving voor de Blackboard Collaborate-integratie in te schakelen voor alle door Blackboard geverifieerde gebruikers.
- Selecteer het Voorzieningsbereik om alle beschikbare gebruikers op te nemen of te beperken tot een specifieke rol in het Videoplatform.
- Selecteer de accountrol in het Videoplatform voor deze ingerichte accounts via de vervolgkeuzelijst Rolbereik.
- Selecteer Automatisch importeren en het verstrekken van gebruikersaccounts uitschakelen om het automatisch inrichten van Videoplatform-accounts en de inschrijving voor de Blackboard Collaborate-integratie uit te schakelen voor alle door Blackboard geverifieerde gebruikers.
- Selecteer Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
Blackboard-vergaderingen beheren
Met Blackboard-vergaderingen beheren kunnen beheerders zoeken naar vergaderingen die zijn gekoppeld aan een Blackboard e-mailadres en een opgegeven periode. Vergaderingen kunnen vervolgens worden geïmporteerd in het Videoplatform om ze toegankelijk te maken en te beheren via de functie Beheer media van het platform.
- Voer in het veld Blackboard e-mailadres een geldig Blackboard-e-mailadres in.
- Voer in het veld Van een begindatum voor de zoekopdracht in.
- Voer in het veld Tot een einddatum voor de zoekopdracht in.
- Selecteer Zoek vergaderingen.
- Selecteer het wolkpictogram naast de video om die Blackboard vergadering handmatig te uploaden en te importeren in het Videoplatform.
Blackboard Collaborate-integratie uitschakelen in het Videoplatform
De volgende instructies begeleiden een beheerder bij het uitschakelen van de Blackboard integratie via het Admin Paneel van het Videoplatform.
- Log in op het Videoplatform als beheerder en ga naar het beheermenu van de Blackboard Collaborate-integratie.
- Selecteer onder Blackboard Collaborate-integratie instellen de optie Verwijder Blackboard Collaborate.
- Deselecteer onder Blackboard Collaborate Integratie-instellingen de optie Blackboard Collaborate-integratie inschakelen.
- Selecteer Opslaan.