Met gedeelde mappen kunt u meerdere gebruikers tegelijk toegang geven tot mediacontent, op basis van hun rol, groep of afzonderlijke gebruiker.
Een gedeelde map maken
Als beheerder kunt u de sectie Gedeelde mappen op het videoplatform inschakelen en de naam ervan aanpassen in de platforminstellingen van het Adminpaneel, onder Beschikbare suites.
- Meld u als beheerder aan bij het videoplatform.
- Klik op Beheer media.
- Selecteer in het zijpaneel Gedeelde mappen onder Gedeelde collecties.
Opmerking: De naam kan per instelling verschillen. - Klik op Nieuwe map.
- Voer een naam in voor uw map en klik op Opslaan.
De toestemmingen van een gedeelde map beheren
Met het bewerken van de toestemmingen van een gedeelde map kunt u in één keer meerdere gebruikers toegang geven of bestaande toestemmingen naar behoefte verwijderen.
- Zoek, nadat de map is gemaakt, uw map op in de sectie Gedeelde mappen.
Opmerking: De naam kan per instelling verschillen. - Houd Ctrl op uw toetsenbord ingedrukt en klik op een map om deze te selecteren. Klik vervolgens op Meer acties > Toestemmingen.
-
Selecteer in het venster Machtigingen bewerken een type toestemming uit Op rollen gebaseerd, Gebaseerd op de gebruiker of Groepsgebaseerd en selecteer de gewenste rol, gebruiker(s) of groep.
Opmerking: Wanneer u toestemmingen toewijst op basis van rollen of groepen, kunt u slechts één rol of groep tegelijk selecteren. -
Kies een type toegang voor de geselecteerde gebruikers, waaronder
- Volledige toegang: Volledige toegang tot de map, inclusief de mogelijkheid om bestanden te depubliceren en toestemmingen te beheren.
- Bewerkingstoegang: Gebruik de video-editor voor content in de map.
- Toegang tot ondertiteling bewerken: Bekijk en bewerk de ondertiteling van de content in de map.
- Alleen lezen: Bekijk de content in de map.
-
Klik op Toestemming toevoegen.
Opmerking: Als u de toestemmingsinstellingen van deze map wilt toepassen op alle submappen, schakelt u het selectievakje Alle toestemmingen voor submappen vervangen door de toestemmingen van deze map in. - Klik nadat u alle toestemmingen hebt toegevoegd op Opslaan.