Met de archiveerfunctie kunnen beheerders en docenten hun cursussen effectief beheren door ze, wanneer ze niet meer nodig zijn, van de lijst met actieve cursussen over te zetten naar een lijst met gearchiveerde cursussen. Zodra een cursus weer nodig is, kunnen beheerders of docenten het archiveren van de cursus eenvoudig ongedaan maken en de cursus terugzetten in de lijst met actieve cursussen. Volg het relevante gedeelte hieronder om te leren hoe u een cursus archiveert of het archiveren ongedaan maakt.
Een actieve cursus archiveren
- Log in op het videoplatform en klik op Cursussen en groepen via het pictogram Hoofdmenu .
- Selecteer een cursus in de lijst met actieve cursussen aan de linkerkant van uw scherm. U kunt de zoekfunctie gebruiken om de resultaten te beperken.
- Klik op de knop Archiveren voor de geselecteerde cursus.
- Klik op Ja om de cursus te archiveren. De cursus wordt verplaatst naar de lijst met gearchiveerde cursussen.
Het archiveren van een cursus ongedaan maken
- Log in op het videoplatform en klik op Cursussen en groepen via het pictogram Hoofdmenu .
- Selecteer een cursus in de lijst met gearchiveerde cursussen aan de linkerkant van uw scherm. U kunt de zoekfunctie gebruiken om de resultaten te beperken.
- Klik op de knop Archiveren ongedaan maken om de cursus naar de lijst met actieve cursussen te verplaatsen.