Käyttäjätyypin lukituksen avulla ylläpitäjät voivat asettaa yksittäiselle käyttäjälle roolin, joka syrjäyttää LMS:n tai SSO:n välittämän roolin. Lukitse käyttäjätyyppi -toiminnon käyttötapauksia voivat olla esimerkiksi opettajan assistentit, arvioijat tai henkilökunta, joka toimii sekä sisällöntuottajana että käyttäjänä. Myös kurssitason lukitus on käytettävissä.
Lukitse käyttäjätyyppi -toiminnon käyttö yksittäiselle käyttäjälle
Lukitse käyttäjätyyppi on ylläpitäjien käytettävissä Nimilista-sivun kautta.
- Siirry kohtaan Hallintapaneeli kohdasta Päävalikko. Vie sitten hiiri vasemmanpuoleisen paneelin päälle, jolloin se laajenee. Valitse vaihtoehtojen luettelosta Nimilista.
- Etsi haluamasi käyttäjätunnus nimilistasta.
- Napsauta merkintää Lukitse käyttäjätyyppi -sarakkeessa.
- Valitse haluamasi asetus. Vaihtoehdot ovat:
- Lukittu: estää kaikki automaattiset muutokset kohdissa Käyttäjätyyppi ja Ei lukittu.
- Ei lukittu: sallii LMS:n tai SSO:n lähettää alustalle toisen Käyttäjätyyppi-arvon.
Jos organisaatiosi ei käytä LMS:ää tai SSO:ta, Lukitse käyttäjätyyppi -toimintoa ei tarvitse käyttää.
Kurssitason käyttäjätyypin lukituksen käyttö
Kurssitason käyttäjätyypin lukituksen avulla voit lukita käyttäjän roolin tietyllä kurssilla, mutta et koko alustalla.