Tämä ohje kertoo, miten D2L:ssä kopioidaan kurssi niin, että YuJa-sisällöt säilyvät upotettuina tehtävissä, ilmoituksissa ja sisältömoduuleissa. Alla olevat vaiheet perustuvat oletukseen, että seuraavat (alikurssit) on luotu D2L:ssä ja ne muotoillaan mallikurssin mukaisesti.
- Kirjaudu D2L:ään kurssin ylläpitäjänä ja siirry D2L-kurssille, jolle sisältö kopioidaan toiselta kurssilta.
- Valitse kurssin siirtymispalkista Kurssin hallinta.
- Valitse Kurssin hallinta-valikosta Tuo / Vie / Kopioi osia.
- Valitse valintapainike Kopioi osia toisesta organisaatioyksiköstä ja napsauta sitten painiketta Hae toteutusta.
- Hae ponnahdusikkunassa kopioitavaa mallikurssia toteutuksen nimellä, koodilla tai polulla. Valitse kurssin vieressä oleva valintapainike ja valitse Lisää valitut.
- Napsauta näytön alareunasta Valitse osat.
- Valitse valintapainikkeella ne kurssin kohteet, jotka kopioidaan kurssille. Näitä voivat olla Sisältö, Ulkoisten oppimistyökalujen linkit, Keskustelut, Tehtävät, Etusivut, Siirtymispalkit, Ilmoitukset, ja Tietovisat. Valitse painike Jatka sivulla. Varmista, että asetus Ulkoisten oppimistyökalujen linkit on valittuna, sillä muuten käyttäjillä on rikkinäisiä linkkejä linkkien korvaamisen yhteydessä.
- Vahvista valintasi ja napsauta sivun alareunasta Valmis.
Ennen videotietovisojen käyttöä opettajien on avattava Videoalusta uudelta kurssilta. Näin varmistetaan, että opiskelijoiden arvosanat tallentuvat oikein.
Kurssin lisääminen työkalun tarjoajan käyttöoikeuksiin
Kurssin kopioinnin jälkeen ylläpitäjien on lisättävä kurssi työkalun tarjoajan käyttöoikeuksiin.
- Napsauta Hammasratas-kuvaketta ja valitse luettelosta Ulkoiset oppimistyökalut.
- Valitse Hallinnoi työkalun tarjoajia ja avaa avattava valikko napsauttamalla vyöhykkeesi toimialueen vieressä olevaa nuolta. Valitse Muokkaa työkalun tarjoajaa.
- Valitse osiossa Turva-asetukset kohta Tee linkki saataville kohteille ja napsauta Lisää organisaatioyksiköitä.
- Etsi vasta kopioitu kurssi ja lisää kurssitoteutus napsauttamalla Lisää.
- Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna ja sulje.