Katselijat voivat käyttää alustan työkaluja videon jakamiseen ja julkaisemiseen usealla eri tavalla; osa näistä mahdollisuuksista määräytyy kurssin tai ryhmän omistajan mukaan. Katselijoiden käytettävissä on tallennustyökaluja, kuten Ohjelmisto ja Browser Capture, median tallentamiseen, tai median voi ladata palvelimeen kohteessa Hallitse mediaa.
Median lataaminen palvelimeen
Jos haluat jakaa tai julkaista median, sinun on ladattava se palvelimeen kohteessa Hallitse mediaa.
- Siirry kohtaan Hallitse mediaa näytön yläreunassa.
- Lataa media palvelimeen napsauttamalla Lähetä ja valitsemalla haluamasi tiedosto. Voit myös vetää ja pudottaa tiedostot kohtaan Minun mediani. Viimeistele lataus napsauttamalla Lisää media -painiketta.
Jos olet tallentanut median alustan työkaluilla, etsi haluamasi media kohdasta Minun mediani.
Videon jakaminen
Jos haluat antaa yksittäiselle henkilölle tai pienelle valitulle ryhmälle pääsyn mediaan, käytä Jaa -toimintoa. Sen avulla voi palauttaa tehtävän tai jakaa median kollegan tai luokkatoverin kanssa.
- Siirry haluamaasi videoon kohdassa Minun mediani.
- Vie hiiri pikkukuvan päälle. Valitse Jaa.
- Kirjoita haluamasi käyttäjätunnus ja valitse tiedoston käyttöoikeudet avattavasta valikosta.
- Kun olet tehnyt valintasi, valitse Jaa. Viimeistele toimenpide napsauttamalla Tallenna -painiketta.
Vain luku: Mediaa voi katsella mutta ei muuttaa.
Muokkausoikeus: Mediaa voi katsella ja muokata mutta ei poistaa.
Täydet käyttöoikeudet: Käyttäjällä on kaikki oikeudet, mukaan lukien oikeus poistaa media.
Videon julkaiseminen
Jos ryhmän tai kurssin omistaja on pyytänyt julkaisemaan median Kanava-kohteeseen, katselijat voivat helposti palauttaa työnsä käyttämällä Julkaise -toimintoa. Julkaisuoikeudesta päättää ryhmän omistaja.