Ylläpitäjät voivat muuttaa käyttäjien tilaa automaattisesti keskeyttämällä käyttäjät, joiden viimeisestä käyttökerrasta videoalustalla on kulunut määritetty määrä päiviä. Lisäksi tilaa voi muuttaa manuaalisesti Nimilista-luettelosta keskeyttämällä käyttäjiä tai aktivoimalla keskeytettyjä käyttäjiä. Keskeytetyt käyttäjät eivät voi kirjautua videoalustalle eivätkä käyttää alustaa LMS-järjestelmästään.
Käyttäjän automaattinen keskeyttäminen
Käyttäjät voidaan keskeyttää videoalustalta automaattisesti, kun tietty määrä päiviä on kulunut.
- Kirjaudu videoalustalle ylläpitäjänä ja napsauta Päävalikko -pudotusluettelosta kohtaa Hallintapaneeli .
- Valitse Alusta vasemmanpuoleisesta siirtymisvalikosta.
- Napsauta Alustan asetukset -välilehteä.
- Vieritä alas Lisäasetukset-paneeliin. Etsi asetus Keskeytä käyttäjät, jotka eivät ole kirjautuneet sisään tämän ajan kuluttua ja anna päivien määrä. Valitse tämän asetuksen valintaruutu.
- Kun olet valmis, napsauta Tallenna, joka sijaitsee sivun oikeassa yläkulmassa. Käyttäjät, joiden viimeisestä kirjautumisesta on kulunut asetettu määrä päiviä, eivät voi kirjautua videoalustalle eivätkä käyttää alustaa LMS-järjestelmästään.
Käyttäjien keskeyttäminen ja aktivoiminen manuaalisesti videoalustalla
Nimilista-luettelon avulla voit keskeyttää ja aktivoida käyttäjiä videoalustalla manuaalisesti.
- Kirjaudu videoalustalle ylläpitäjänä ja napsauta Päävalikko -pudotusluettelosta kohtaa Hallintapaneeli .
- Valitse Nimilista vasemmanpuoleisesta siirtymisvalikosta.
- Voit etsiä käyttäjän, jonka tilaa haluat muuttaa, hakupalkin avulla.
- Kun käyttäjä on löytynyt, napsauta käyttäjän tilaa Tilin tilanne -sarakkeessa.
- Valitse käyttäjälle uusi tila pudotusvalikosta ja tallenna uusi tila valitsemalla Valintamerkki -kuvake. Alla on luettelo valittavissa olevista tiloista.
- Keskeytetty: Estää käyttäjää kirjautumasta videoalustalle ja käyttämästä alustaa LMS-järjestelmästään.
- Aktiivinen: Sallii käyttäjän kirjautua videoalustalle ja käyttää alustaa LMS-järjestelmästään.
Käyttäjien keskeyttäminen joukkona
Jos haluat keskeyttää suuren määrän käyttäjiä kerralla, voit lähettää CSV-tiedoston Nimilista-välilehdellä.
- Kirjaudu videoalustalle ylläpitäjänä ja napsauta Päävalikko -pudotusluettelosta kohtaa Hallintapaneeli .
- Valitse Nimilista vasemmanpuoleisesta siirtymisvalikosta.
- Napsauta Keskeytä käyttäjät.
- Voit ladata tiedoston Esimerkki-CSV-tiedosto ja täyttää siihen tiedot kohtiin Primary Identifier, Email, Firstname, Lastname, Role ja Secondary Identifier. Vain Email-kenttä on pakollinen; kaikki muut kentät voi halutessaan jättää tyhjiksi.
- Kun olet luonut oman CSV-tiedostosi, napsauta Valitse tiedosto lähettääksesi keskeytettävien käyttäjien luettelon.
- Napsauta Seuraava keskeyttääksesi käyttäjät.
- Tämän jälkeen voit tarkastella keskeytettyjen käyttäjien luetteloa tai niiden käyttäjien luetteloa, joiden keskeyttäminen epäonnistui, napsauttamalla vastaavia lukuarvoja.
- Kun olet tarkastellut käyttäjäluetteloa, napsauta Sulje -painiketta poistuaksesi valikosta.